Skip to main content Skip to search

O’zbek oshxonasi va an’anaviy o’zbek taomlari

Hech shubha yo’qki, O’zbekistonning asosiy milliy taomi – palov. Biz darhol savolga javob beramiz: O’zbekistonda palovni tatib ko’rish uchun eng yaxshi joy qayerda? Javob: hamma joyda. Palovning 200 xili bor – Toshkent, Samarqand yoki Buxorodagi palovning ingredientlari va texnologiyasi, tashqi ko‘rinishi va, albatta, ta’mining o‘ziga xosligidan hayratda qolasiz. Har bir Markaziy Osiyo davlati palovni o’ziniki deb biladi, ammo «o’zbekcha» varianti YuNESKO merosi ro’yxatiga kiritilgan! O’zbekistonda palov nafaqat sevimli taom, balki madaniyat, marosim va ijtimoiy hayotning bir qismidir. Palov bilan oʻzbek xalqi farzand tugʻilishi, sunnat toʻylari, toʻylar, “toʻy” … ni nishonlaydi.